tiistai 7. helmikuuta 2012

päivä 58 ja entinenpastan suursyömäri tässä terve

Voisi sanoa ihmeen tapahtuneen =)
Tytön kanssa valvoin tuossa toissayönä pari tuntia, kun rohisi nii paljon, ettei nukutuksi saanut. Siinä samalla selailin karppiaiheisia blogeja ja karppaus.infoa.. Enää en tietenkään muista mistä tämän bongasin, mutta kokeiltava oli. Nimittäin karpin tuorepastaa.. Siis ennen jauhojen poisjättöä söin sairaat märät pastaa ja makarooneja. Siksi hymy levis nassulle, kun toivonkipinä pilkahti, Jes, saan pastaa :D
No, eilen muun perheen nauttiessa makarooneja ja jauhelihakastiketta, päätin kokeilla tätä pastaa.
Ja omalla kohalla urut alkoivat soida :D Tätä kokkaan ainakin joka toinen päivä :) Oli sen verran hyvää ja hiilareita kahessa annoksessa (luit oikein, vedin kaksi annosta ) on huimat 3,2g. Ihanaa!

Tässä ohjetta:

KARPIN TUOREPASTA 4 ANNOSTA

4 munaa
125g tuorejuustoa ( itellä maustamaton philadelphia)
1/2 dl psylliumia

Voitele kaksi leivinpaperia öljyllä ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Sekoita aineet keskenään ja anna turvota 10 minuuttia.
Kaada turvonnut taikina pellille ja levitä. (parhaiten levittyy veteen kastetulla lastalla tai kädellä).
Aseta toinen öljytty paperi päälle ja painele ilma pois. Taikinalevy sais olla aika ohut.
Uunin toisiksi ylin taso 10 min ja valmista.
Kääri levy rullalle ja leikkaa suikaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa .

Kuvassa kaksi annosta tuorepastaa =)

Tuossa vielä puolet taikinasta rullalla odottamassa leikkausta.

Kattelin tuolta tilastoista, että täällä käy aika paljon ihmisiä katselemassa blogiani. Toivoisin teidän jättävän jälkenne blogiini jollain tapaa =) Ruusuina tai risuina :)
Sen lisäksi kaikki kommentit resepteistä ovat tervetulleita, olis kiva tietää kokeileeko joku näitä ja mielipiteitä niistä ja tietty parannusehdotuksia jos löytyy =)

Tyttö heräs just ja taidan mennä tekeen aamupalaksi munakokkelia =)
Täytyypi taas pitää vähän ruokapäiväkirjaa täälläkin  jos muistan =)

3 kommenttia:

  1. Moikka tulee aina lueskeltua tätä sun blogia, mutta harvoin jaksan mitään kommentoida kun on muka niin kiire aina :D Kivoja nuo sun reseptit, kiva että jollakin riittää intoa kokeilla uusia juttuja :) Itekkin karppaan, tällä hetkellä tosin vähän semisti, mutta harvoin jaksan mitään uutta kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Mmmm... ihanhan tässä tälkä tulee, vaikka en itse karppaakaan! :D

    VastaaPoista
  3. Sotanorsu: kyllä se kommentointi tuppaa iteltäkin unohtua =)

    Jaana: kannattaa kokeilla noita silti, muut perheestä ihastu tohon kesäkurpitsalasagneen ja ei enää normia syö :D

    VastaaPoista